Historie

Ik kom uit een familie vol ondernemers, maar die van de bakkers neemt de meest prominente rol in in onze familie.

p brugge bakkerij   de oude winkel

Als klein meisje keek ik al vol bewondering en interesse naar de vele tompoezen, speculaasjes en oliebollen die mijn opa in zijn keuken tevoorschijn toverde van wat vaak begon als meel, boter en eieren.

Rond 1880-1890 is voor zover ik heb kunnen achterhalen Bakkerij Brugge begonnen. Het was de opa van mijn opa die de bakkerij is begonnen in Friesland, Lambert Brugge, vervolgens nam zijn zoon Klaas Brugge de winkel weer over. Daarna ging het stokje over naar Pieter Brugge, zie de eerste foto van de voorkant van de bakkerij ziet. Heel wat anders dan de bakkerijen van nu, nietwaar! Mijn opa was de broer van Pieter Brugge en had al jong besloten dat hij niet in de zaak van zijn vader ging werken. Hij vertrok uit Friesland naar Noord-Holland en ging daar in een bakkerij werken. Om tenslotte ook zelf in Zaandam een eigen bakkerij te starten.

Mijn opa leeft helaas niet meer, maar inmiddels ben ik wel in zijn voetsporen getreden. Wat begon als een matige interesse is uitgegroeid tot een grote passie voor alles wat met patisserie te maken heeft. Leuke bijkomstigheid is dat we in een oude bakkerij wonen. Onze eettafel staat op de plek waar vroeger de gebakjes werden gemaakt en onze televisie staat op de plek waar vroeger de bakkerskar stond. Waar vroeger de bakkerij winkel en het woonhuis zat is nu het bedrijf gevestigd. Op afspraak kunt u daar terecht voor heerlijke taarten, smakelijke hapjes of een gezellige workshop.

Een winkel hebben we niet, we maken liever alles vers op bestelling. Maar u bent van harte welkom om te bespreken of we iets voor u kunnen betekenen, maar vragen u eerst om een afspraak te maken voordat u langs komt. Dan komt u niet voor een vaste deur en weten wij zeker dat de bestellingen die dag op tijd de deur uit gaan.

 

 

 

Geef een antwoord